Recepten

Tips voor het grillen

Onze pompoenketchup is ideaal geschikt voor het grillen van vlees en vis. De ketchup is gezond, bevat weinig suiker en heeft een aangename pittige smaak.
Voor de barbecue expert is de ketchup het geheim van de barbecue. De ketchup heeft overigens meer opmerkelijke eigenschappen, dan alleen zijn goede smaak.

Pompoenketchup ideaal voor het marineren van vlees en vis

De ketchup is ideaal voor het marineren van vlees en vis. Door zijn lage pH, de licht zure smaak (onder meer dankzij het toegevoegde limoensap) en de zeer speciale kruiden samenstelling kunt u vlees of vis een unieke smaak geven. U kunt de ketchup zowel korte of lange tijd laten intrekken.

Heerlijk pittig zuur – geen olie / geen vet!

Onze pompoenketchup bevat geen olie of vet. Hierdoor kunnen de zuren extra goed het vlees of vis doordringen. De meeste mensen gebruiken voor de marinade olie of vetten. Olie verspreid zich als een film laag over het vlees of vis. Dit beperkt de penetratie van heerlijke zuren en kruiden. Veel mensen weten dit niet.

Prachtige kleur (ook voor groenten)!

Naast de heerlijke smaak heeft de ketchup nog een positief effect. De ketchup bestaat meer dan 70% uit Hokkaido pompoen. Deze pompoen bevat buitengewoon veel betacaroteen. Zelfs vele malen meer als bijvoorbeeld wortelen. De ketchup geeft uw grillgerechten een prachtige kleur.

Ideaal voor vis en schaaldieren

Vis en schaaldieren moeten korte tijd worden gemarineerd. U kunt de pompoen ketchup korte tijd voordat u gaat grillen met een borstel aanbrengen.
Zorg ervoor dat de ketchup niet domineert. Het stimuleert de natuurlijke smaak van vis en garnalen en geeft het resultaat een prachtige kleur.

De finishing touch

U kunt uw grill gerecht voor het serveren een prachtige kleur geven. Bestrijk het gerecht aan het einde van het grillen aan beide kanten met een klein beetje pompoenketchup. Leg het daarna nog even op de barbecue.
De suiker in de ketchup (onder meer agavesiroop) zal karamelliseren, waardoor u de perfecte finishing touch krijgt.

Wij verkopen drie varianten pompoen ketchup

  • Pompoen ketchup traditional (frisse, curry achtige smaak)
  • Pompoen ketchup Mild (prachtige rode variant met een fijne fruitige smaak)
  • Pompoen ketchup Chili (pittige smaak)

Pompoentaart

Aantal personen: 4
Tijd: 4 uur

pompoentaart

Ingredienten:

  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 stuk eierdooier
  • 350 ml pompoenpuree
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel rum
  • 150 gram boter
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 snufje zout
  • 80 gram acaciahoning
  • 3 theelepels gemengde verse kruiden
  • 4 eetlepels amandelpoeder

Bereidingswijze:

Bereid het deeg 3 uur van tevoren. Doe de bloem in de mengbeker van de keukenmachine. Voed het amandelpoeder, 150 gram boter, citroenschil, suiker, zout en eierdooier toe. Meng dit alles snel op de hoogste stand tot het deeg zich tot een bol vormt. Bewaar het deeg 3 uur in een plastic zak in de ijskast. Neem het deeg uit de koelkast en laat het ongeveer 30 minuten rusten bij kamertemperatuur.

Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met boter. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee. Zet de taartvorm in de koelkast terwijl de garnering wordt gemaakt.

Voeg de pompoenpuree, eieren, honing, specerijen en rum in een kom. Meng 1 minuut op de hoogste stand tot een gladde creme.

Neem de vorm uit de ijskast, bestrooi de deegbodem gelijkmatig met het amandelpoeder en schenk de pompoencreme erin. Zet de vorm 30 minuten in de oven.

Laat afkoelen, haal de taart uit de vorm en dien op.


Pompoensalsa

Deze heerlijk pompoensalsa kunt u gebruiken als dip bij tortillachips of als saus bij vleesgerechten. Andere combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk!

Pompoensalsa is absoluut heerlijk van smaak!pompoensalsa

Ingredienten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 gehakte tomaten
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 fijn geperste tenen knoflook
  • 800 ml gehakte tomaten uit blik
  • 350 ml pompoenpuree
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels gehakte jalapenos pepers
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel pumpkin pie spices (combinatie van kaneel, gember, nootmuskaat, piment en kruidnagel).
  • 0,5 theelepel chilivlokken

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een hapjespan. Voeg de gehakte verse tomaten, uien en knoflook toe. Bak dit tot de uien glazig beginnen te worden.

Voeg de gehakte tomaten, pompoenpuree, zout, suiker, gehakte jalapenos en resterende kruiden toe.

Kook de inhoud 8 tot 10 minuten zonder deksel. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Bewaar de salsa in een afgesloten verpakking tot maximaal 2 weken in de koelkast.


Pasta Pesto daslook tomaat

Aantal personen : 4
Tijd : 20 minuten

 Ingrediënten:

  • 1 potje daslook pesto tomaat (165 ml)
  • 1 gele paprika
  • 1 bakje cherry tomaten (250 gr)
  • 1 zak rucola (75 gr)
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 stuk parmezaanse kaas
  • 300 gr gerookte kipfilet
  • 400 gr fusilli pasta

 Bereidingswijze: 

Doe een liter water in een pan met deksel. Kook de fusilli 10 minuten in de pan met water.

Snij de gele paprika in blokjes. Halveer de cherry tomaten. Snij de gerookte kip ook in blokjes van een halve centimeter.

Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie. Haal de pijnboompitten van het vuur zodra ze licht bruin zijn.

Giet de fusillie met koud water af. Wacht tot de fusilli is afgekoeld.

Meng de fusilli, tomaat, gele parika, gerookte kip en daslook pesto in een kom door elkaar.

Serveer de Pasta pesto daslook tomaat op een diep bord. Garneer de pasta met geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Tips: Je kan de verschillende soorten daslook afwisselen.


 

Het Bio Pakhuis | Postbus 13066 | KVK: 65725700 | info@biopakhuis.nl